Math Guide

Factorial Calculator

Factorial calculator:


 This article discusses using the factorial calculator. In this factorial calculator makes it easy to solve the factorial of the number or data’s. Enter the number in factorial calculator and then press the button. After if you get the solutions. In the mathematics factorial of a positive integer n. The number n denoted by n!. The positive integers are less than (or) equal to n. 


 Note: factorial number 0 (zero) solution is 1 (one).

 For example:5! = 5 * 4 * 3 * 2 * 1 = 120

 Some factorial example problems are given below:Factorial Calculator-examples: 

 Example 1: To find the factorial number 2. 

 Solution: 2! = 2 * 1 = 2. 

 The factorial solution is 2. 



 Example 2: To find the factorial number 5. 

 Solution: 5! = 5* 4 * 3 * 2 * 1 = 120. 

 The factorial solution is 120. 


 Example 3: To find the factorial number 7 

 Solution: 7! =7 * 6 * 5 * 4 * 3 * 2 * 1 = 5040. 

 The factorial solution is 5040 


 Example 4: To find the factorial number 3.

 Solution: 3! = 3 * 2 * 1 = 6. 

 The factorial solution is 6. 


 Example 5:To find the factorial number 6. 

 Solution: 6! = 6 * 5 * 4 * 3 * 2 * 1 = 720. 

 The factorial solution is 720. 


Arithmetic Operations Using Factorial Calculator: 

 Addition of factorial calculator: 

 To find the factorial number of 4 + 5.

 Solution: n1! +n2! 

= n! 4! = 4 * 3 * 2 * 1 = 24 5! 

= 5* 4 * 3 * 2 * 1 = 120 n 

= 4! +5! 

= 144. 

 The addition of the factorial solution is 144.


 Subtraction of factorial calculator:

To find the factorial number of 4 – 5.

 Solution: n1! - n2! 

= n! 4! 

= 4 * 3 * 2 * 1 

= 24 5! = 5* 4 * 3 * 2 * 1 

= 120 n 

= 4! - 5! 

= -96. 

 The subtraction of the factorial solution is -96. 


 Multiplication of factorial calculator: 

To find the factorial number of 4 * 5. 

 Solution: n1! * n2!

 = n! 4! 

= 4 * 3 * 2 * 1 

= 24 5! 

= 5* 4 * 3 * 2 * 1 

= 120 n 

= 4!* 5! 

= 2880. The multiplication of the factorial solution is 2880. 


 Division of factorial calculator: 

 To find the factorial number of 4 / 5.

 Solution: n1! / n2! = n! 4! = 4 * 3 * 2 * 1 = 24 5! = 5* 4 * 3 * 2 * 1 = 120 n = 4! / 5! = 0.2 

 The division of the factorial solution is 0.2. 



 Practice problem for factorial calculator: 

Problem 1: To find the factorial number of 2. 

 Solution: The factorial solution is 2. 


 Problem 2: To find the factorial number of 4.

 Solution: The factorial solution is 48.


 Problem 3: To find the factorial number of 5. 

 Solution: The factorial solution is 120.